Metode mršavljenja


LIMFNA DRENAŽA

Limfna drenaža je neizostavni tretman svakog programa mršavljenja i uklanjanja celulita, odnosno terapija kojom se metodom upuhivanja zraka u limfne hlačice koje klijent ima na sebi stvara pritisak na točno određene dijelove tijela, čime se mehanički potiskuje nataložena međustanična tekućina.
Kolajući cijelim tijelom, limfa odnosi otpadne tvari i odlaže ih u limfne čvorove smještene u određenim zonama po tijelu koji služe kao filteri. Terapijom se stimuliraju upravo te zone, te na taj način potiče funkcija limfnog sustava, odnosno izlučivanje štetnih tvari iz tijela kao i suvišne tekućine.
Cjelokupni tretman dovodi do stanja opuštenosti, prestanka natečenosti i boli koja je eventualno bila prisutna ranije, te uslijed detoksikacije izuzetno pozitivno djeluje na eliminaciju celulita.

povratak na vrh
TERMO KUPOLA

Nakon informativnog razgovora i uzimanja prvih mjera tijela sastavlja se program vježbanja koji ovisi o zdravstvenom stanju klijentice, sveukupnoj tjelesnoj kondiciji i dijelu tijela koji tretiramo.
Vježbe se izvode ležeci u zagrijanoj kupoli (37 C) sa laganim opterećenjem na ekstremitetima. Na taj način istovremeno učvrsćujemo mišiće i otapamo masno tkivo na kritičnim dijelovima tijela. Kritična mjesta na tijelu tretiramo posebnom kremom i motamo u foliju.
Povišena temperatura u kupoli neophodna je za reaktivaciju enzima u masnim stanicama što je neophodno za redukciju masnog tkiva i celulita.
Vježbe u kupoli uvijek nadgleda viši fizioterapeut.
Najmanji paket za koji se možete odlučiti je 10 tretmana, a preporučeni paket je 30 tretmana i traje otprilike 3 mjeseca. U tom periodu klijentica izgubi 6-12 kg i velik broj centimetara u obujmu.

PREHRAMBENI SAVJETI I JELOVNICI sastavni su dio ovog programa mršavljenja.

U našem desetogodišnjem profesionalnom radu pokazalo se da je metoda vježbanja u termo kupoli najdjelotvornija metoda oblikovanja tijela.

povratak na vrh
INFRACRVENE ZRAKE (INFRA RED)

Da bi ubrzali proces aktivacije metabolizma i što efikasnije djelovali na lokaliziranje nepravilnosti na tijelu, preporučamo da vježbe u termo kupoli kombinirate sa tretmanima u kojima koristimo infracrvene zrake. Zagrijavanjem potkožnog tkiva infracrvenim zrakama uspostavlja se ravnoteža između vanstaničnog i unutarstaničnog metabolizma, što je temeljni princip uklanjanja celulita. Revitalizacijom stanica i regeneracijom limfnih i krvnih žila znatno pospješujemo cirkulaciju a istovremenom stimulacijom mišića tretiranog područja postiže se lokalno i dugotrajno modeliranje tijela.

povratak na vrh
ELEKTROSTIMULACIJA MIŠIĆA

Elektrostimulacija mišića vrši se suvremenom aparaturom koja nizom svojih programa omogućuje terapije različitih stanja te pomaže pri:

Elektrostimulacija ima jednak učinak na mišiće kao vježbanje u teretani pa je idealna za osobe koje ne vole vježbati. Tretmane elektrostimulacijom možemo koristiti kao nadopunu već postojećim tretmanima za postizanje boljih rezultata kao npr:

povratak na vrh
ELEKTROSAUNA

Princip rada temelji se na infracrvenom zagrijavanju saune koja potiče cirkulaciju krvi, oksigenaciju i ukupni metabolizam s ciljem:

Kompjuterski sistem osigurava regulaciju temperature fokusirane na cijelo tijelo ili na ciljani dio. Zagrijavanje će poboljšati propusnost limfnih čvorova te osloboditi protok limfe pa je efikasna u otklanjanju edema. Visina temperature podešava se individualno ovisno o općem stanju i izdržljivosti klijentice. Prije ulaska u elektrosaunu klijenticu mažemo posebnom kremom i umatamo u foliju.

povratak na vrh
AKTIVNE VJEŽBE, PROGRAM VJEŽBANJA "FIT & STRONG"

Aktivne vježbe u malim grupama ili individualno sa osobnim trenerom. Elementi pilatesa, rada sa loptama i medicinkama, utezima i opterećenjima, elastične gume, itd.

povratak na vrh
VJEŽBE ZA UMIROVLJENICE

Aktivne vježbe 2 x tjedno u jutarnjim terminima prilagođene tjelesnoj kondiciji i eventualnim zdravstvenim problemima klijentica (artroza,osteoporoza….)

povratak na vrh
NE ZABORAVITE!!!
nazovite i naručite se na informativni razgovor jer nikad nije kasno za idealno mršavljenje.
Tel: 091 538 2359